liljebiller2.jpg
Spindemider

Væksthus-spindemider (Tetranychus urticae) er små grønne eller røde mider, der er ca. 0,5 mm. lange. På ryggen ses med en god lup to mørke felter. Om vinteren og tidlig forår/ sen etfterår kan spindemiderne være rød-orange. Dette er vinterformern af spindemiderne; om sommeren er de oftest grønlige. Rovmider kan anvendes til bekæmpelse, men tager kun de grønne spindemider og angriber altså ikke de røde former.

Feltiella (Spindemide-galmyggen) og Amblyseius californicus kan anvendes mod røde vinterformer af den almindelige spindemide.

 

Spindemiderne sidder primært på undersiden af bladene på mange forskellige kulturplanter såsom agurk, peber, jordbær og mange potteplanter.  Er der i starten for mange spindemider, kan planten sprøjtes med insektsæbe, eller de værst angrebne blade fjernes inden rovmiderne udsættes.

 

Symptomer
Miderne skader først og fremmest planterne ved at suge i cellerne, så disse dør. Dette giver små hvide pletter, der normalt kan ses på oversiden af bladet. Når disse sug ses, udsættes rovmiderne så hurtigt som muligt.


spindemide.jpg
Spindemide og spindemideæg.

 

spindsymptom.jpg
De hvide prikker i bladene er de første symptomer på et spindemideangreb.

 

rovmide_lunch.jpg
Rovmide i færd med at æde spindemide.

 

 


© Borregaard Bioplant ApS

Helsingforsgade27B | DK-8200 Århus N | Tel: +45 8678 6988 | CVR: 21500445